Voloderska Jesen

VOLODER3PETRINJCICA

Voloder, simpatično mjesto Sisačko–moslavačke županije već 55 godina obilježava početak berbe grožđa. Kad se u voloderskim vinogradima odrežu prvi trsovi škrleta, autohtone sorte grožđa moslavačkog vinogorja, kreće kulturno- zabavni ali i sajmeni događaj zvan Voloderske jeseni koji ni Udruga Tragom hrvatske baštine nije propustila.

Sajmena ponuda u Voloderu bila je bogata, pravi mamac za sve ljubitelje vina, gastronomije ali i tradicijskih proizvoda i zanata. Mi smo pak krenuli od vinograda kroz koje su nas prošetale Iva Šimunić, Helena Hospođuk, Matea Vincar i Klara Dolenčić mlade članice KUD-a Moslavac i pokazale kako se grožđe nekad bralo. Nastupima i prekrasnim nošnjama manifestaciju su uljepšali brojni folkloristi iz šest folklornih društava – “Sv Antun” Pokupska dolina Karlovac, “Petar Zrinjski” Vrbovec, “Orljava” Pleternica, “Petrinjčica” Petrinja, uz domaćine KUD “Moslavec”.

I ove godine birala se najbolja i najljepša beračica. U konkurenciji su se našle Josipa Žnajder, Klara Bešenić, Matea Blažinić, Rebeka Ginder, Veronika Golubić, Silvija Rožić te Vlatka Goričan koja je na posljetku proglašena najboljom beračicom.

Dolaskom večeri tradicija je mjesto prepustila zabavi kada se uz probrane izvođače na pozornici veselo mnoštvo u čast i slavu voloderskom škrletu zabavljalo do dugo u noć.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
error: Sadržaj je zaštićen.