Projekt “Tragom hrvatske baštine” ide dalje – grad Krk od 12. do 25. veljače

KRAS-1

Dragi naši,
unatoč situaciji izazvanoj koronavirusom, Projekt “Tragom hrvatske baštine” ide dalje. Istina, putovanja su nam ograničena, prezentacija učinjenog također ali u skladu s onom starom primorskom poslovicom “krepat ma ne molat”, odlučili smo nastaviti po zacrtanom putu pa će u Galeriji Decumanus u gradu Krku od 12. do 25. veljače plesati, pjevati i izgledati djelić prebogate hrvatske baštine koju smo fotografirali i snimali tijekom 2019. i 2020. godine. Sa zidova krčke galerije gledat će vas mnoštvo ljudi u prelijepim narodnim nošnjama dajući vam naslutiti samo djelić bogatstva kojeg generacijama baštine. Gledat će vas, baš kao što su i nas korijeni i pozivati nas da ih istražimo, da ih ne zaboravimo.

Samo otvaranje izložbe, zapravo svojevrsnu zavičajnu emisiju, koja će, i opet zbog epidemioloških mjera biti, baš kao i većina toga posljednjih mjeseci – online, moći ćete vidjeti na našoj web stranici www.bastina.hr.
Hvala Centru za kulturu Grada Krka i Gradu Krku na ukazanom povjerenju, a svima vama na strpljenju i srdačnosti s kojom ste nas uvijek primali.

Kras 15.06.2019. Kud Kras nastup u Krasu Foto Marko Gracin

Slavica Mrkić Modrić i Marko Gracin, autori izložbe i tragači za vremenima, običajima i ljudima koji su nas definirali i naučili voljeti svoje.

P.S.
Istoimenu izložbu koja je u Pomorskom i povijesnom muzeju Grada Rijeke bila otvorena od 12. ožujka do 12. kolovoza pogledalo je dvije tisuće posjetitelja, a samo “strimanje” otvaranja izložbe imalo je više od 70 tisuća pregleda.

P.S.
Žaklina svih pozdravlja i kaže – pazite se, cijepte se i budite odgovorni, da bi se mogli ponovo što prije družiti.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
error: Sadržaj je zaštićen.