Tragom Hrvatske baštine

Projektom “Tragom hrvatske baštine” želimo pokazati djelić bogatstva, ljepote i raznolikosti tradicijske kulture, te odati priznanje svima onima koji su generacijama bilo glazbom, pjesmom, plesom ili zapisima očuvali hrvatske običaje, odnosno identitet. U Hrvatskoj se zahvaljujući njezinom geografskom položaju i utjecaju brojnih kultura razvila raznovrsnost kakva se može naći rijetko gdje u svijetu.

No, globalizacija i upliv modernog načina života velika su prijetnja tom kulturnom bogastvu baštinjenom stoljećima. Nerijetko se dogodi da običaji njegovani generacijama preko noći nestanu, a kako je Rijeka iduće godine europska prijestolnica kulture, zaključili smo da bi bila šteta ne predstaviti djelić kulturnog i običajnog bogatstva Hrvatske svim ljudima koji će Rijeku posjetiti u periodu od veljače 2020. godine do veljače 2021.

Rijeka, Pomorski i povijesni muzej hrvatskog primorja

Posjetite izložbu koja  se sastoji od jedne foto šetnje hrvatskom nematerijalnom ostavštinom u prostoru Pomorskog i povijesnog muzeja Primorja, u ožujku 2020. godine.

Autori: Marko Gracin i Slavica Mrkić Modrić

Lokaliteti / KUD-ovi

Istražite fotografske i pisane zapise kulturno-umjetničkih društava

Partneri projekta

Novi Vinodolski
Grad Bakar

Medijski pokrovitelji

error: Sadržaj je zaštićen.