Tragom Hrvatske baštine

Projektom “Tragom hrvatske baštine” želimo pokazati djelić bogatstva, ljepote i raznolikosti tradicijske kulture, te odati priznanje svima onima koji su generacijama bilo glazbom, pjesmom, plesom ili zapisima očuvali hrvatske običaje, odnosno identitet. U Hrvatskoj se zahvaljujući njezinom geografskom položaju i utjecaju brojnih kultura razvila raznovrsnost kakva se može naći rijetko gdje u svijetu.

No, globalizacija i upliv modernog načina života velika su prijetnja tom kulturnom bogastvu baštinjenom stoljećima. Nerijetko se dogodi da običaji njegovani generacijama preko noći nestanu, a kako je Rijeka iduće godine europska prijestolnica kulture, zaključili smo da bi bila šteta ne predstaviti djelić kulturnog i običajnog bogatstva Hrvatske svim ljudima koji će Rijeku posjetiti u periodu od veljače 2020. godine do veljače 2021.

IZLOŽBA - Galerija Decumanus u gradu Krku od 12. do 25. veljače 2021.

Dragi naši, unatoč situaciji izazvanoj koronavirusom, Projekt “Tragom hrvatske baštine” ide dalje. Istina, putovanja su nam ograničena, prezentacija učinjenog također ali u skladu s onom starom primorskom poslovicom “krepat ma ne molat”, odlučili smo nastaviti po zacrtanom putu pa će u Galeriji Decumanus u gradu Krku od 15. do 25. veljače plesati, pjevati i izgledati djelić prebogate hrvatske baštine koju smo fotografirali i snimali tijekom 2019. i 2020. godine.

Samo otvaranje izložbe, zapravo svojevrsnu zavičajnu emisiju, koja će, i opet zbog epidemioloških mjera biti, baš kao i većina toga posljednjih mjeseci – online, moći ćete vidjeti na našoj web stranici www.bastina.hr.

Autori: Marko Gracin i Slavica Mrkić Modrić

Lokaliteti / KUD-ovi

Istražite fotografske i pisane zapise kulturno-umjetničkih društava

Partneri projekta

Novi Vinodolski
Grad Bakar

Medijski pokrovitelji

error: Sadržaj je zaštićen.