Grad Krk, Galerija Decumanus

Izložba: 15.02 - 25.02. 2021.

Riječ je o ugodnom putovanju hrvatskom prošlošću, identitetom i korijenima Lijepe naše na kojem će tradicijski instrumenti svirati, folklorna društva plesati, pjevati, i družiti se, a sve s ciljem, kako bi Primorci rekli – da se užanca ne zatare.

Dragi naši, unatoč situaciji izazvanoj koronavirusom, Projekt “Tragom hrvatske baštine” ide dalje. Istina, putovanja su nam ograničena, prezentacija učinjenog također ali u skladu s onom starom primorskom poslovicom “krepat ma ne molat”, odlučili smo nastaviti po zacrtanom putu pa će u Galeriji Decumanus u gradu Krku od 15. do 25. veljače plesati, pjevati i izgledati djelić prebogate hrvatske baštine koju smo fotografirali i snimali tijekom 2019. i 2020. godine.

Sa zidova krčke galerije gledat će vas mnoštvo ljudi u prelijepim narodnim nošnjama dajući vam naslutiti samo djelić bogatstva kojeg generacijama baštine. Gledat će vas, baš kao što su i nas korijeni i pozivati nas da ih istražimo, da ih ne zaboravimo.

Samo otvaranje izložbe, zapravo svojevrsnu zavičajnu emisiju, koja će, i opet zbog epidemioloških mjera biti, baš kao i većina toga posljednjih mjeseci – online, moći ćete vidjeti na našoj web stranici www.bastina.hr.

Hvala Centru za kulturu Grada Krka i Gradu Krku na ukazanom povjerenju, a svima vama na strpljenju i srdačnosti s kojom ste nas uvijek primali.

Autori: Slavica Mrkić Modrić i Marko Gracin, autori izložbe i tragači za vremenima, običajima i ljudima koji su nas definirali i naučili voljeti svoje.

"Da se užanca ne zatare ...."

Orlec 11.10.2019. Kud Orlec nošnje i folklor u Orlecu - Foto Marko Gracin
Kras 15.06.2019. Kud Kras nastup u Krasu - Foto Marko Gracin

Istražite pisane i fotografske zapise kulturno umjetničkih društava

Partneri projekta

Novi Vinodolski
Grad Bakar

Medijski pokrovitelji

error: Sadržaj je zaštićen.