FOTO/VIDEO Otvorena izložba ‘Tragom hrvatske baštine’

otvorenje-izlozbe

Članak preuzet s portala Tropedo media

Putovanje dugo 23757 kilometara koje su prešli u automobilu kako bi zabilježili svu raskoš naše baštine jučerašnjom izložbom ustvari tek je započelo svoj put u digitalnoj sferi, pa za one koji ne stignu pogledati izložbu uživo do 9. travnja, sve navedeno mogu vidjeti na mrežnoj stranici projekta na adresi www.bastina.hr. . A kako je proteklo otvorenje pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Rijeka – Život u doba koronavirusa definitivno će ostati upamćen po otvorenju prve e-izložbe koju je ugostio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Naime, izložba ‘Tragom hrvatske baštine’ posvećena tradicijskim običajima naše domovine otvorena je sinoć bez prisustva publike kako bi se ispoštovale sve preporuke donesene u vezi suzbijanja korona virusa, no ljubitelji kulture zahvaljujući prijenosu uživo nisu ostali zakinuti za sjajnu priču koju su predstavili Slavica Mrkić Modrić i Marko Gracin pod budnim okom njihove suputnice Žakline.

22 fotografije, od toga 19 fotografija KUD-ova, jedno uprizorenje legende o Picokima iz Đurđevca i konjogojska udruga Koška našli su svoje mjesto na štafelajima u središnjem izložbenom prostoru impresivne Guvernerove palače, a detalje o fotografijama, putešestvijama i dragim ljudima koje su putem sretali predstavili su sami autori koji su za ovu priliku bili i voditelji i domaćini.

Iako je otvorenje bilo zamišljeno s gostovanjima glavnih zvijezdi izloženih fotografija, tj. uz nastupe članova KUD-ova, novonastala situacija vezana uz korona virus, samo dan prije otvorenja izložbe primorala je organizatore da otkažu dolazak više od dvije stotine najavljenih gostiju iz svih krajeva Hrvatske.

– Drago mi je i sretni smo što smo uspjeli realizirati ovu izložbu, ali ujedno i tužni, što ovi dragi ljudi koje smo zabilježili na našim putovanjima nisu ovdje s nama. Imali smo malo drugačije planove vezane uz otvorenje koje su nam podržali i brojni sponzori, ali nažalost, samo dan ranije morali smo sve otkazati, istaknuli su Slavica i Marko po završetku programa kojim je izložba otvorena.

Slavica i Marko

Osim sjajnih fotki i zanimljivih priča otvorenje izložbe uveličao je i renomirani gitarist svjetskog glasa Damir Halilić Hal kojem je pripala čast da glazbeno ‘oboji’ sam event, a vrijedi istaknuti da je isključivo za ovu priliku i skladao pjesmu inspiriranu hrvatskom baštinom.

Za kraj dodajmo da je ovo prvi prijenos otvorenja izložbe koji se uživo mogao pratiti na portalima.

Otvorenje počinje nakon 15:35 sec. videa.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
error: Sadržaj je zaštićen.